dijous, 15 d’octubre del 2015

QUIN FUTUR LI ESPERA A CAL BLASACH?



Informa't i participa a l'assemblea del Casal Popular «El Tallaret» del proper 17/10 a 2/4 de 10 al Centre Cívic de la Creu Alta.

Possiblement haureu sentit i vist que hi ha moviment i propostes per a la nau nord de Cal Balsach, la part abandonada de l'antiga fàbrica que limita amb el Centre Cívic i el pavelló. Doncs amb aquesta carta us volem convidar a que us assabenteu d'una iniciativa ciutadana que està plantejant la recuperació d'aquest espai. Des de fa uns anys s'està treballant en aquest sentit i, finalment, al mes de febrer, l'Ajuntament va aprovar cedir la nau a una nova entitat, el Casal Popular de La Creu Alta «El Tallaret».

Què és El Tallaret?

Doncs no és res més que la unió de l'esforç de diverses entitats del barri i persones a títol individual que reivindiquen i necessiten un espai on dur a terme les seves activitats amb la finalitat que esdevingui un punt de trobada, d'intercanvi, de cultura, de socialització, etc., en definitiva, un lloc on fer barri. L'entitat està creada i en fase de creixement tant en socis i sòcies com en activitat. Ara mateix, però, l'esforç es centra en les condicions de la sessió, en la fundació formal de l'entitat i en com fer front a les despeses d'unes obres que s'hauran d'assumir, pràcticament en la seva totalitat, des del Casal.

Quines entitats en formen part? I per què?

En formen part l'Associació de Veïns de La Creu Alta, la Coordinadora Jove de La Creu Alta «Llamps i Trons», els Gegants i Grallers de La Creu Alta, els Diables i Banyetes de La Creu Alta, el desaparegut col·lectiu anomenat en el seu moment Casal El Tallaret i l'Espai La Branca. Aquestes entitats hi formen part per dos motius: necessitat d'espai i voluntat de crear un casal al barri. Per tant, el projecte resta obert a que qualsevol entitat que estigui dins dels paràmetres ideològics i funcionals de El Tallaret, s'hi pugui incorporar.

Com participar-hi?

Per formar part d'El Tallaret no cal ser membre de cap entitat. Tant sols cal omplir la butlleta de soci/a de la pàgina web i/o participar de les assembles. El proper dia 17 d'octubre durem a terme l'assemblea fundacional del Casal. Serà una reunió oberta on esperem la màxima participació del veïnat i que acabarem amb un dinar a preus populars. 
 
Amb la participació i la implicació de tots/es podem millorar la vida de La Creu Alta i fer d'ella un barri més just, més alegre i més lliure.


Casal Popular de La Creu Alta "El Tallaret"