diumenge, 4 d’octubre del 2015

Comunicat sobre l'estat actual de la Coordinadora

Llamps i Trons, com a coordinadora de joves, té, aproximadament, uns 4 anys d'història. En aquest temps ha arrencat projectes de diversa envergadura centrats, bàsicament, en la recuperació d'espais al barri per a un ús social i participatiu del veïnat. En aquest sentit, en el marc de la campanya «El barri que no deixarem perdre» es va iniciar el projecte de recuperació de la plaça a l'espai de l'antic Vapor Cusidó, la creació del primer hort urbà de Sabadell, l'Hort Cooperatiu l'Escarola i el projecte més ambiciós, la recuperació de Cal Balsach lligada amb la creació del Casal Popular de La Creu Alta «El Tallaret». Així mateix, la Coordinadora ha estat, amb l'Associació de Veïns, organitzadora de la Festa Major i, amb altres entitats, del Carnestoltes Infantil del barri, a part d'altres actes de menys ressò.

Però la situació actual ens fa replantejar les funcions de l'entitat. Atenent que El Tallaret ha esdevingut un espai de trobada molt més ampli i complet del que ara és Llamps i Trons i que tots els membres de la Coordinadora ens veiem totalment avocats al projecte del Casal, hem pres la decisió d'aturar l'activitat regular tal i com es duia a terme fins ara. Malgrat això, no volem ni perdre l'entitat ni renunciar a l'organització d'activitats que tenim consolidades i, per tant, mantindrem l'estructura interna de Llamps i Trons i seguirem implicats/des en el Carnestoltes Infantil i com a organitzadors/es de la Festa Major de La Creu Alta. Igualment, seguirem donant suport, a la mesura que ens sigui possible, a les iniciatives de les entitats i col·lectius del nostre entorn que encaixin amb la nostra manera d'entendre la societat.

Així doncs, la nostra activitat esdevé més puntual i esporàdica enlloc de continuada. Això afectarà en que enguany no plantejarem cap campanya de denúncia o d'acció com hem fet els últims anys i que reduirem la nostra activitat, per exemple, a les xarxes socials. Volem destinar els esforços a que un projecte com El Tallaret sorgit de la mateixa Coordinadora, tingui tota la força i dedicació necessària perquè tiri endavant amb garanties.

Amb tot això, aquesta decisió presa en l'última assemblea no és irrevocable i definitiva ja que un cop el El Tallaret sigui una realitat i funcioni amb normalitat, ens comprometem a trobar l'encaix de la Coordinadora Jove Llamps i Trons dins de la realitat del nou Casal.