Hort Cooperatiu L'Escarola

La Coordinadora Jove de la Creu Alta Llamps i Trons vam engegar, el curs 2011-2012, la campanya  “El barri que no deixarem perdre”, durant la qual es van engegar diversos projectes per recuperar aquests espais. Un d’aquests projectes va ser l’Hort Cooperatiu L’Escarola, que es va materialitzar el 17 de novembre del 2012 quan es va alliberar un espai on antigament hi havia hagut el cinema Euterpe 77 (entre altres emplaçaments com el Teatre Sant Vicenç) però que, des de feia anys, estava abandonat.

Es va apostar en ferm per un hort per una alimentació sana i sostenible. Recollir el propi aliment conreat de forma ecològica i sense intermediaris permet qüestionar el model de producció i consum actual a nivell alimentari, on es mengen aliments produïts a milers de quilòmetres, i cultivats, en la majoria dels casos, en forma de monocultiu i mitjançant productes químics.  I a més de trencar el model de producció/consum, també volíem intentar trencar motlles pel que fa a la forma d’organitzar-nos, per això vam apostar per un model cooperatiu. En oposició a aquest model de societat força individualista, on cadascú s’ocupa del que és seu, vam decidir apostar per un model més col·lectiu. En aquest sentit, ens organitzem de forma assembleària, amb assemblees quinzenals on cada comissió explica el que ha pensat fer i decidint entre totes què fer.

Però no només això. També veiem en l'hort un espai de dinamització social del barri i un punt de trobada intergeneracional. Per això, l'Escarola ha esdevingut, amb la feina de tots els seus membres i la complicitat del veïnat, un espai on hem dut a terme dinarrs populars, sessions de cinema a la fresca, concerts, assemblees i xerrades.

Com participar-hi i trobar més informació?
Vine a visitar-nos! al Carrer Dinarès, 2.
Assemblea: el 2n i 4t dilluns de cada mes a les 19:30h a l’hort.
Mail: hort.escarola@gmail.com
Web: http://hortescarola.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Hort-Cooperatiu-lEscarola/345935435574599


Estat del solar en el moment de la nostra entrada

Primeres adequacions i mostres de suport veïnal

Calçotada popular

Concert de Cesk Freixas i sessió de cinema, al cicle "Escarola a la fresca"

Estat actual de l'hort

Espai d'assemblees i activitats culturals


 


Mostra de cartells de diferents actes organitzats
Vídeo de presentació del projecte