Festa Major de La Creu Alta


Una mica d'història
El projecte de la Coordinadora Jove Llamps i Trons no s'entèn sense la Festa Major de La Creu Alta. Aquest espai lúdic, cultural i participatiu és l'origen de la nostra proposta associativa. L'any 2003, en el marc de la Festa Major, es crea la competició de colles Llamps contra Trons, inspirada en altres festes majors vallesanes com Granollers, Mollet del Vallès o Sant Celoni. Alguns joves, procedents de diferents entitats juvenils del barri, s'impliquen en organitzar proves i, amb el pas dels anys, decideixen constituir-se com a comissió de la Festa Major. Aquesta agafa el nom de Llamps i Trons i pren el relleu de col·lectius com el Casal Can Capablanca o l'Assemblea de Joves de Sanbadell, que havien gestionat i dinamitzat els concerts i les nits de festa major amb bons resultats. El 2011 la comissió es constitueix com a assemblea i es decideix mantenir l'activitat associativa durant tot l'any, creant altres projectes que responguin a les necessitats del barri. És l'origen de la Coordinadora actual, que segueix implicada i organitzant bona part dels actes de la Festa Major.
Com es la nostra festa?
La Festa Major de La Creu Alta es duu a terme el cap de setmana anterior al dilluns de Segona Pasqua. Forma part de la tradició tallareta des de fa dècades. Es tracta d'una festa major autogestionada, organitzada plenament pel veïnat i les entitats del barri i que combina tradicions de sempre amb noves propostes que van sorgint cada any. Un exemple és la competició de colles Llamps i Trons, que es va incorporar el 2003 i creix any rere any, dividint el barri entre els Trons (de blau) i els Llamps (de groc), en un espai competitiu i sempre lúdic que anima i dóna color a la festa. Les samarretes de les colles i els fulards al coll són elements habituals des de fa deu anys. També destaquen la històrica Cursa de Carretons, els concerts nocturns, que apleguen milers de persones a la Plaça, el pregó i el Tallaret d'Honor, el correfoc i la cercavila.El paper de Llamps i Trons
La Coordinadora té un paper destacat a l'organització de la Festa Major. Coordina totes les proves puntuables de la competició de colles, gestiona les barres que es troben obertes durant tot el cap de setmana, així com els concerts de les nits de divendres i dissabte. Creiem en un model de festa major participatiu i actiu. Per això, són cada any són més els joves que s'impliquen en l'organització, ja sigui proposant noves activitats que se sumen a les antigues o col·laborant en algun torn de barra. A partir del gener, comencen les assemblees mensuals d'on sorgeixen totes les propostes i activitats de la festa. Si t'agradaria implicar-te, pots escriure a llampsitrons@lacreualta.cat.

  


La darrera edició
Podeu consultar el programa sencer de la darrera edició al web de l'Associació de Veïns i Veïnes i al de Llamps i Trons.

Cartells d'edicions anteriors: