Cal Balsach per al barri

Després d'uns anys de centre cívic i uns quants més de poliesportiu, ara toca posar la vista cap al sector nord de la fàbrica de Cal Balsach. Des de fa aproximadament un any, un grup de nou entitats de La Creu Alta - Associació de Veïns i Veïnes de La Creu Alta, Diables de La Creu Alta, Arran Sabadell, Gegants i Grallers de La Creu Alta, Esplai La Branca, Casal Popular i Independentista El Tallaret i Llamps i Trons - ens estem organitzant per donar resposta a una necessitat compartida: la manca d'un espai per a poder desenvolupar la nostra activitat amb qualitat.

És per això que volem convertir l'espai en desús de Cal Balsach en un equipament útil per al barri. Entitats i col·lectius patim per la manca d'espais on poder realitzar les nostres activitats amb normalitat. De la mateixa manera, el projecte va més enllà de les entitats, ja que volem aprofitar Cal Balsach per crear un un punt de trobada entre el veïnat del barri convertint-lo en un espai de dinamització on hi puguin cabre activitats i esdeveniments de tot tipus. Tot plegat, ho plantegem des de l'autogestió, és a dir, sent capaços i capaces d'arribar a on vulguem a partir dels propis recursos humans, econòmics i materials dels col·lectius i de les persones implicades. Per això, anem sumant poc a poc persones que, a títol individual o representant a alguna organització, van implicant-se en l'evolució del projecte.

Així doncs, sota el lema Cal Balsach per al barri, el moviment veïnal i associatiu del barri de La Creu Alta ens trobem a prop d'aconseguir la gestió d'aquest històric espai, ara en desús, per a dur a terme un projecte autogestionat. Molt aviat, podreu conèixer tots els detalls sobre el projecte a l'espai web http://peralbarri.blogspot.com.es/. Aquí hi trobareu en breu tota la informació concreta del projecte (plànols, objetius, organització, etc), així com les vies per a poder-hi col·laborar.

Logo de la campanya 

 
Visita a l'interior de l'edifici


Presentació del projecte al veïnat, al pati de Cal Balsach

Aprovació del projecte per part de les entitats promotores

Roda de premsa als mitjans locals