dimecres, 18 de març del 2015

Sempre a 100

De nou hem donat un altre pas cap El Tallaret. Portem mesos publicant notícies sobre l'evolució cap el Casal de La Creu Alta, nodrint una campanya de difusió, parlant-ne en tot moment i reunint-nos, setmana rere setmana, per anar fent realitat aquest projecte. Quan vam començar, sabíem que no seria gens fàcil i sabem ara que tampoc ho serà, però tenim la voluntat, les ganes i els recursos per tirar endavant.
Aquestes últimes setmanes han estat més intenses que mai i, pel que sembla, les properes ho seran tant o més. Escollir el nom, reunions amb l'Ajuntament, visites al Departament de Justícia per legalitzar l'entitat, propostes imprevistes, bones notícies, notícies no tant bones i un llarg etcètera que ens ha portat tantes vegades del desengany a l'eufòria amb tots els seu matisos. Però de tot aquest procés n'hem anat aprenent i, poc a poc, hem anat tombant i saltant cada mur que ens hem trobat donant respostes que han procurat ser sempre les més raonades i les més coherents, cosa que tampoc no sempre és fàcil. Amb el temps hem sabut el valor de la coherència del nostre projecte per sobre decisions que, d'una altra manera, potser l'haurien agilitzat. Així doncs, seguim creient amb l'assemblearisme, la participació i el treball en xarxa per aconseguir tot el que vulguem.
Per tot això, seguim treballant i tirant endavant. Les properes setmanes seran decisives per El Tallaret igual que ho han estat les darreres. Malgrat el procés està sent llarg i, fins i tot, en alguns moments dur, no perdem l'esperança i l'empenta. Cada dia som més i cada dia rebem més suports. Seguirem picant pedra amb constància, des de la base, per una dia poder inaugurar un local per a totes les veïnes i els veïns del barri com a epicentre de noves iniciatives, com un espai de trobada, de solidaritat, d'alegria, de transformació social.
Des de la setmana passada El Tallaret és ja una realitat amb totes les seves característiques exceptuant el local. Ja té una identitat jurídica pròpia, té les seves assemblees cada quinze dies, té la seva junta i té els seus primers socis i sòcies. Per Llamps i Trons representa un moment simbòlicament determinant, ja que el Casal és ara una realitat autònoma que camina sola i que ja no depèn del funcionament de la Coordinadora ni de cap de les entitats que en forma part.

Amb tot això, us animem a participar d'un moment que, sense dubte, serà històric per al barri i en el que ja s'hi han sumat desenes de persones i mitja dotzena d'entitats. Dissabte passat vam presentar el Casal Popular de La Creu Alta "El Tallaret" a la Calçotada organitzada per l'Escarola. Allà mateix es van omplir les primeres butlletes per associar-se al Casal. Vam aprofitar l'ocasió per presentar la campana "Posem el barri a 100" amb la que es pretén arribar als 100 socis i sòcies abans de la Festa Major de La Creu Alta.

A continuació us deixem els enllaços des d'on podeu obtenir més informació i des d'on podeu fer-vos socis/es. I si us voleu incorporar activament en el projecte podeu fer-ho participant de les assemblees. Sense anar més lluny, demà dijous a les 19:30h al Centre Cívic ens tornem a trobar.

El Tallaret
Associa't
El Tallaret al Twitter